missikk - 2009-08-28 16:11:39

Składniki

•    200g cukru
       
•    200g masła
       
•    4 jajka
       
•    cukier waniliowy
       
•    12 łyżek rumu
       
•    6-8 łyżeczek żelatyny
       
•    500 - 800 ml śmietany 30% lub 36%
       
•    ciastka biszkoptowe okrągłe
       

Etapy przygotowania

1.    Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do tego dodać żółtka, rum i żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej perzegotowanej wody.
               
2.    Ubić na sztywno śmietanę oraz osobno ubić także białka następnie delikatnie razem połączyć.
               
3.    Do śmietany z białkami dodawać masę rumową. Miskę wyłożyć folią (tzw. złotkiem) i wypełniać warstwami: masa - biszkopty - masa itd. zakończyć biszkoptami. Włożyć na noc do lodówki, przed podaniem wyłożyć na talerz, zdjąć folię i posypać tartą czekoladą. SMACZNEGO!!! :)

www.forumcrazy.pun.pl www.demonchess.pun.pl www.4x4kalisz.pun.pl www.narutoshippuuden99.pun.pl www.musa2010.pun.pl