Piękno, które jest gładkie i gorące, nazywa się kobietą. - WOMENs
Składniki na 4 porcje
• 4 piersi kurczaka
• przyprawa do drobiu
• 2 cebule
• olej
• 2 marchewki
• zielona i żółta papryka
• 0 dag cukrowego groszku
• 200 ml bulionu warzywnego z kostki
• łyżka sosu sojowego
• zioła prowansalskie
• pieprz
• 2 łyżki ziaren sezamu
• szczypior
Etapy przygotowania
1. Mięso umyj i osusz, potnij w kostkę, oprósz przyprawa do drobiu, podsmaż na oleju. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki, marchewki obierz i potnij na plasterki, oczyszczone z pestek papryki – na kawałki. Warzywa wraz z groszkiem dodaj do kurczaka, podlej ciepłym bulionem, przykryj i duś na małym ogniu do miękkości. Przypraw sosem sojowym, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Na suchej patelni upraż ziarna sezamu. Potrawkę posyp sezamem i szczypiorkiem. NASZA RADA: Zamiast marchewek i papryki dodaj do potrawki 2 kiszone ogórki i 2 pomidory (pomidory pod koniec duszenia) – będzie pikantniejsza. Przypraw do smaku i wymieszaj ze śmietaną. Smacznego!!!
Offline