Piêkno, które jest g³adkie i gor±ce, nazywa siê kobiet±. - WOMENs
Sk³adniki
• 4 ³y¿ki mocnego espresso
• 2 ³y¿ki likieru migda³owego amaretto
• 20 dag kremówki, 3 ³y¿ki cukru
• 25 dag t³ustego serka (np. mascarpone, albo bia³ego t³ustego sera)
• 1 torebka cukru waniliowego
• 15 dag pod³u¿nych biszkoptów
• 1-2 ³y¿ki gorzkiego kakao, wiórki czekoladowe
Etapy przygotowania
1. Sch³odzon± kremówkê ubiæ z dodatkiem 1 ³y¿ki cukru. Serek utrzeæ z reszt± cukru, cukrem waniliowym i kilkoma ³y¿kami bitej ¶mietany. Dodaæ pozosta³± ¶mietanê, a ca³o¶æ delikatnie wymieszaæ.
2. Kawê wymieszaæ z likierem. Maczaæ biszkopty na kilka sekund w kawie z dodatkiem amaretto i uk³adaæ na dnie prostok±tnej formy.
3. Na biszkopty wy³ozyæ czê¶æ masy serowej. Nastêpnie u³o¿yæ kolejn± warstwê biszkoptów maczanych w kawie z alkoholem. Czynno¶ci powtarzaæ, a¿ do wyczerpania sk³adników.
4. Na wierzch posypaæ kakao i ewentualnie wiórki czekoladowe. Wstawiæ do lodówki na 3 godziny. Smacznego!!!
Offline
Nowicjusz
Musze wyprobowac ten deser. Pojutrze maz ma urodzinki, wiec to doskonala okazja
Oczywiscie zdam raport jak smakowal gosciom!
Offline