Piękno, które jest gładkie i gorące, nazywa się kobietą. - WOMENs
Składniki
• 200g cukru
• 200g masła
• 4 jajka
• cukier waniliowy
• 12 łyżek rumu
• 6-8 łyżeczek żelatyny
• 500 - 800 ml śmietany 30% lub 36%
• ciastka biszkoptowe okrągłe
Etapy przygotowania
1. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do tego dodać żółtka, rum i żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej perzegotowanej wody.
2. Ubić na sztywno śmietanę oraz osobno ubić także białka następnie delikatnie razem połączyć.
3. Do śmietany z białkami dodawać masę rumową. Miskę wyłożyć folią (tzw. złotkiem) i wypełniać warstwami: masa - biszkopty - masa itd. zakończyć biszkoptami. Włożyć na noc do lodówki, przed podaniem wyłożyć na talerz, zdjąć folię i posypać tartą czekoladą. SMACZNEGO!!!
Offline